مبانی نظری و پیشینه تحقیق نگرش و جهت گیری مذهبی نمونه فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد رشته روانشناسی می باشد که در آن به چارچوب نظری و پیشینه پژوهش می پردازیم. منظور از نگرش و جهت گیری مذهبی، نگرش نظام داری از باورها و اعمال نسبت به امور مقدس است، ایستاری است که معطوف به امور مقدس در دو بُعد آشنایی و دین باوری می شود، نگرش به امور ماورائی است که احراز و تقویت آن یگانگی، ثبات، استمرار و پایداری فرد را در جامعه موجب می شود( یاوری، ۱۳۸۵).

 

 

 

دین و مذهب، ارکان اصلی فرهنگ هر ملتی است که جامعه را هدایت می کند و انسجام می بخشد. دستورات دینی و مراسم مذهبی همه عواملی هستند که می توانند در امر درمان و پیشگیری اختلالات روانی به نحو مؤثری بکار گرفته شوند(عاصمی، ۱۳۸۵).مذهب و گرایش های مذهبی و آیینی بدون شک از همراهان دائمی بشر در طول حیات و تحول تاریخی اش بوده است. چنین گرایشی که نیرومندی اش به قدمت تاریخ بشریت می رسد، ذهن هر جستجوگری را به پرسش وامیدارد و این سئوال را در ذهن وی برجسته می سازد که علت این گرایش های دیرینه چیست؟ گرایش-هایی که از سحری انگاری روابط میان پدیده های جهان تا ارائۀ علیت شناختی های عقلانی، همواره در نوسان بوده اند. آن-گونه که در تحول فکر کودک نیز می توان شاهد این تحول و تطور بود(حیدری نسب، ۱۳۸۳).
 

 

 

 

 

نمونه پیشینه تحقیق جهت گیری مذهبی

بلیک(۲۰۰۸) تعهدات مذهبی، جهت گیری مذهبی و روحیه دیانت و مذهبی بودن را در میان ورزشکاران و غیر ورزشکاران بررسی کرد. نتایج این تحقیق نشان داد که زنان، جهت گیری مذهبی بالاتر و قوی تری در مقایسه با مردان داشتند. بعلاوه، تبعیت و پیروی از جهت گیری مذهبی در ورزشکاران نسبت به غیر ورزشکاران بالاتر بود.

 

 

 

 

 

فهرست مطالب

1- ۸-1 تعاریف مفهومی جهت گیری مذهبی    ۷

1-۸-2 تعاریف عملیاتی جهت گیری مذهبی:    ۸

فصل دوم: پیشینۀ پژوهش    ۹

2-2-3 جهت گیری مذهبی    ۲۲
2-2-3-1 تعریف جهت گیری مذهبی     ۲۲
2-2-3-۲ مبانی نظری جهت گیری مذهبی    ۲۲
2-2-3-3 نظریه ها ی مربوط به جهت گیری مذهبی    ۲۲
2-2-3-4 جمع بندی مبانی نظری جهت گیری مذهبی    ۲۵

2-3 مروری بر تحقیقات قبلی جهت گیری مذهبی    ۲۶

2-3-1 تحقیقات انجام شده جهت گیری مذهبی در داخل کشور    ۲۶

2-3-2 تحقیقات انجام شده جهت گیری مذهبی در خارج کشور    ۳۱

منابع